Voor wie?

Jongvolwassenen
Volwassenen
Nieuwe Nederlanders
Gezinnen

Jongvolwassenen

Als jongvolwassene ben je nog zoekende naar jouw plek in de samenleving. Je kampt met vragen over je identiteit, toekomst en/of sociaal leven. Begrip en geduld van de buitenwereld lijkt daarbij ver te zoeken. Hoe graag je ook wil en probeert, je blijft struikelen over dezelfde zaken en lijkt net iets meer nodig te hebben dan een duwtje in de rug.

Vanuit Circulare Capital bieden wij meer dan een duwtje in de rug. Op deskundige en professionele wijze bieden wij de benodigde ondersteuning op meerdere levensgebieden. Gefaseerd en op laagdrempelige wijze stippelen wij samen een resultaatgericht plan uit, en werken wij gezamenlijk naar het bereiken van deze doelen.

Volwassenen

Als volwassen beschik jij over de vrijheid om zelfstandig keuzes te maken. Dat is wettelijk vastgesteld en gaat gepaard met verantwoordelijkheden. Voor een deel van de volwassenen verloopt dit grotendeels zonder enig probleem. Daarentegen is er een ander deel die wel tegen problemen aanlopen. Zij hebben daarbij hulp nodig en vinden die in hun directe omgeving bij familie, kennissen en/of vrienden. Echter vraagt structurele, complexe problematiek om specialistische hulp.

Wij bieden deze deskundige en professionele hulp. Samen met jouw input concretiseren wij de behoefte en voorzien vervolgens in de nodigde ondersteuning. De begeleiding kenmerkt zich door de coachende stijl met begrip en respect voor jouw eigenheid.

Nieuwe Nederlanders

Je hebt jouw vertrouwde omgeving achtergelaten en verblijft sinds kort in Nederland. Hier is een hectische periode aan vooraf gegaan en je wil met een schone lei het beste van maken.  Enkel, waar begin je? Alles is immers nieuw en vreemd. Van de taal, klimaat, omgangsnormen tot aan het eten. Goedbedoelde hulpverlening verloopt tot dusver niet echt vlot. Je kan wel wat ondersteuning gebruiken maar weet niet waar je die kan krijgen.

Wij maken graag deel uit van dit proces en helpen je graag bij het opstarten van een nieuw bestaan. Door onze interculturele begeleiding op maat, bieden wij een alternatief voor de reguliere hulpverlening De hulpverlener deelt dezelfde achtergrond en is in staat om te verplaatsen in jouw waardensysteem. Eenmaal een connectie gevonden, werken wij naar een soepele transitie van je nieuwe leefomgeving.

Gezinnen

In het gezin heerst er soms spanning en onvrede. Onveiligheid wordt door gezinsleden ervaren en ‘thuis’ is niet langer een veilige haven. De relatie tussen ouder en kind(eren) is ernstig verstoord en beïnvloedt de algehele sfeer binnen het gezin. Interventies van familie en vrienden hebben niets opgeleverd. Circular Capital is er op gericht op het herstellen van de gezinssfeer en het oplossen van diepgewortelde relationele problemen. Wij ondersteunen verschillende gezinsleden afzonderlijk maar verliezen daarin het gezinsbelang niet uit het oog. Zo coachen wij ouders in opvoedkundige vraagstukken en ondersteunen overige gezinsleden bij verandering in het gezin. Zodat zij samen als gezin veilig en fijn met elkaar opgroeien.

Voor meer informatie, neem gerust contact op en we helpen u graag verder.

CONTACT